Dutch Barista Championship

Amsterdam Coffee Festival

Ieder jaar vindt het Dutch Barista Championship weer plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Lees op onze site alles over koffie en dit kampioenschap! The Amsterdam Coffee Festival is het evenement voor professionals en liefhebbers van de koffiewereld. Dit jaar wordt dit festival voor de aller eerste keer in Nederland gehouden en het doel is om dit uit te laten groeien tot het grootste jaarlijkse koffie-event van Nederland. Wij zijn alvast benieuwd naar de volgende editie van vrijdag 15 tot en met zondag 17 mei 2015!

Dutch Barista Championship

Bron: Amsterdam Coffee Festival

Dutch Barista Championship

Jaarlijks is dit kampioenschap weer te vinden op het Amsterdam Coffee Festival. Afgelopen jaar was dit op 2 en 3 mei, tegelijk met het Nederlands Kampioenschap Latte Art. Hier moeten barista’s vanuit heel Nederland laten zien hoe je de perfecte espresso zet. Een seconde of een halve graad verschil in temperatuur van het water kan je espresso al maken of breken. Vol precisie nemen de deelnemers mee aan dit evenement. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Dutch Barista Champion‘ en mag deelnemen aan het wereldkampioenschap in Rimini.

Deelnemers krijgen een kwartier de tijd om vier identieke espresso’s, vier identieke cappuccino’s en vier identieke signature drinks te maken. Hierbij wordt onder meer gelet op hun vakkennis, moeten ze hun vaardigheden bewijzen en let de jury op het gebruik van de espressomachine, de molen, de keuze van de koffie, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie die zij leveren.

Nieuwssite

Verder is dit een nieuwssite over koffie die u op de hoogte houdt over de nieuwste weetjes omtrent koffie. Tevens kunt u bovenaan zien dat wij pagina’s hebben waar uitleg staat over allerlei verschillende soorten koffie, verschillende soorten koffiebonen en verschillende soorten espresso machines. Zet zelf een lekkere kop koffie en neem een kijkje mee in de wonderlijke wereld van koffie.