Koffie maken als een professional

Barista’s werken over het algemeen een commerciële espresso machine , en hun rol bereidt het schot en het trekken van de opname , de mate waarin deze wordt automatisch of handmatig gedaan verschilt aanzienlijk , variërend van drukknop operatie om een ingewikkeld handmatig proces . Machine variëren van handmatige ( hendel ) , waarbij de druk wordt uitgeoefend door de hand , semi – automatische , waarbij de druk automatisch wordt toegepast maar bereidingstijd wordt geregeld door de barista , automatisch , waarbij de bereidingstijd ook is ingesteld ( maar de voorbereiding maalt nog steeds handmatig ) , tot super – automatische , waar de barista alleen hoeft te laden de bonen en druk op een knop , maar is anders volledig geautomatiseerd. Espresso is een notoir kieskeurige drank, en dus goede handleiding espresso maken wordt beschouwd als een ervaren taak. Verder bereiding van andere dranken , met name op basis van melk dranken zoals cappuccino’s en lattes , maar ook niet- espresso zoals infuus of druk pot , vereist extra werk en vaardigheden voor een effectieve schuimen , gieten en meestal Latte Art .
Voorbereiden van de opname gaat het aanpassen van de sleur van de bonen , doseren ( de hoeveelheid koffie die in de opname ) , aanstampen ( Druk de espresso in de mand ) , en vaak andere voorbereiding van het terrein ( zoals egaliseren, tikken , of roeren ) , met als doel het verkrijgen van een gewenste extractie . Storingen kunnen variëren van lichte fouten (lichte boven of onder afzuiging – te bitter of te zwak , of ongelijke extractie – sommige delen meer dan geëxtraheerd , sommige delen onder geëxtraheerd ) tot significante fouten ( undrinkably hard of waterig ) tot falen te voltooien ( espresso doet niet met succes brouwen , watersproeiers overal , enz. ) , en dus een goede espresso – making wordt gewaardeerd door kenners .

Juiste procedure kan variëren met de bonen ( instellingen aanpassen aan nieuwe bonen heet ” inbellen ” ) en in de loop van de dag ( met name wanneer vochtigheidsveranderingen , met name indien niet geconditioneerd , zoals buiten ) en er is dus vaak veel tweaken van de instellingen na de eerste installatie in de ochtend. De barista meestal is opgeleid om de machine te bedienen en om de koffie op basis van de richtlijnen van de brander of de winkel eigenaar te bereiden , terwijl meer ervaren goeddunken te bereiden of experiment variëren , en een doorgewinterde veteraan zal uiteraard hebben weinig opleiding na bijzonderheden van apparatuur en bonen gebruikt en voorkeuren van de winkel . Beyond voorbereiding , kan barista klanten te helpen bij het selecteren van de drank of bonen , peilen of het leren van de voorkeuren van de klant . Voorbij de bereiding van espresso ( en andere dranken ) en algemene bartending vaardigheden ( interactie met klanten , handling en scheduling orders, etc. ) , ervaren barista verwerven van kennis van het hele proces van koffie om effectief te bereiden een gewenste kopje koffie , vergelijkbaar met hoe een sommelier is bekend met het hele proces van wijn maken en consumptie. Deze kennis omvat de correcte werking , het onderhoud en de programmering van de machine , slijpen en aanstampen methoden , extractie tijden , watertemperatuur en kwaliteit , micro melk opschuimen , vrij gieten , latte art , roosteren , koffie plantenteelt , droogmethoden , correcte opslag , hernieuwbare methoden voor verwijdering , recycling van de koffie en de verpakking gebruikt . Een barista kan deze vaardigheden verwerven door het volgen van barista trainingen , maar ze zijn meer in het algemeen geleerd op de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>